Løgumkloster skak

Løgumkloster Skakklub er stiftet i 1969. Vi er i øjeblikket kun 6 medlemmer og er derfor afhængige af et godt samarbejde med vores naboklubber, og placeringen her på Tønder Skakklubs hjemmeside er et godt eksempel på dette. Tønder og Løgumkloster samarbejder i holdturneringen, derfor er alle medlemmer registreret under Tønder.

Se vores medlemsliste her: Medlemsliste pr 22. november 2023

Løgumkloster Klubturnering 2023-2024

Holdturnering B-række syd

  • Kontakt: Vagn Lauritzen, tlf. 21482043 / 74744303,
  • mail: logumklosterskakklub@gmail.com
  • Vi er også på facebook: klik her

22.05.2024: I går aftes holdt vi som afslutning på sæsonen generalforsamling med præmieuddeling. Under generalforsamling blev mange emner drøftet. Næste års sæsonplan bliver nok omtrent som i år, men måske med en bedre tilpasning af klubturneringen, så det bliver mere plads til at deltage i Tønders arrangementer, det kunne sikkert forbedre klublivet begge steder. Aftenen afsluttedes med en lynturnering, som Hans Valdemar vandt med maksimum.  Se referatet her

14.05.2024: Sidste runde i byturneringen: Simon Fly-Petersen og Morten Jessen spillede remis, og det gav jo bymesterskabet til Simon med 6,5 point, og med 4 point en samlet 4.-plads og placering som bedste spiller i ratinggruppe 2 til Morten. Hans Valdemar Hansen vandt over Karsten Hagel Jensen og kom dermed på 4,5 point, der gav en 2.-plads og titlen som bedste Løgumklosterspiller. Guido Heinemann og Emil Baltzer spillede remis og de endte på henholdsvis 4 og 3,5 point. Kim Juul Trane og Dzano Beckovic spilede også remis, og dermed kom Kim på 3,5 point og sluttede som nr. 2 i ratinggruppe 2. Se den samlede stilling og om et par dage også partierne her.

Præmietagerne i Løgumkloster 2024

11.05.2024: I går aftes fik vi den triste nyhed, at Nis H. Madsen, vores tidligere mangeårige medlem er død. De sidste år spillede han i Frederiksund Skakklub. Han var en habil spiller og en trofast deltager i klub- og holdturnering. Hans bedste resultat i klubturneringen var en andenplads i 1988-1989 – det var i den periode, hvor Vagn Jakobsen var næsten enerådende på førstepladsen, og i den turnering, der var dobbeltrundig, lykkedes det faktisk for Nis at vinde over Vagn i den ene af deres indbyrdes kampe. Tankerne går til familien. Æret være Nis’ minde.

 

07.05.2024: En runde før slut er bymesterskabet afgjort. Simon Fly-Petersen vandt toppartiet mod Hans Valdemar Hansen, så han nu med maksimumpoint 6 af 6 ikke mere kan indhentes. Kampen om pokalen som bedste Løgumklosterspiller er stadig åben; Hans Valdemar har 3,5 point og kan indhentes af Kim Juul Trane, der efter en sejr over Scot Wolfgang Jensen nu har 3; Scot kan også blande sig i kampen, han har 2 point, men mangler 2 partier. Guido Heinemann vandt sit  parti mod Jesper Kallesen, Morten Jessen vandt over Karsten Hagel Jensen, Partiet mellem Karl Posselt og Emil Baltzer endte remis, og Ole Harbo vandt over Dzano Beckovic. Sidste runde spilles næste tirsdag, se resultater og parringerne til sidste runde her.

30.04.2024: Igen i aften blev der spillet hårdt om pointene i byturneringen. I de to topopgør vandt ratingfavoritterne: Simon Fly-Petersen vandt med sort over Emil Baltzer og Hans Valdemar Hansen, også med sort over Jesper Kallesen. Partiet mellem Scot Wolfgang Jensen og Karsten Hagel Jensen er udsat, og de øvrige partier, Dzano Beckovic mod Guido Heinemann, Karl Posselt mod Morten Jessen og Ole Harbo mod Kim Juul Trane endte alle remis. Simon fører turneringen med maksimumpoint, 5 foran Hans Valdemar med 3,5. Næste runde – den næstsidste – spilles om en uge. Se stilling og partier (fra denne runde dog først om en dags tid) her.

17.04.2024: Der var hård kamp om pointene i øverste halvdel af gruppen i byturneringen i går aftes. Da røgen lettede var resultatet, at Simon Fly-Petersen havde vundet over Guido Heinemann, og han ligger dermed i spidsen med maksimumpoint 4. Hans Valdemar Hansen vandt et kompliceret parti mod Karl Posselt og partiet mellem Karsten Hagel Jensen og Jesper Kallesen endte remis. I de øvrige partier vandt Emil Baltzer mod Kim Juul Trane, Scot Wolfgang Jensen mod Dzano Beckovic og Morten Jessen mod Ole Harbo. Fire spillere, Hans Valdemar Hansen, Jesper Kallesen, Emil Baltzer og Karsten Hagel Jensen, ligger dermed på 2,5 point. Se tabellen her, hvor partierne også snart kan findes. Næste runde er om 2 uger, den 30. april.

10.04.2024: Tredje runde af byturneringen blev spillet i går aftes i Øster Højst. Simon Fly-Petersen er nu den eneste med maksimumpoint, efter at han i et langt parti mod Jesper Kallesen trak det længste strå. Det så længe meget lige ud med uligefarvede løbere, men i Jespers tidnød kippede partiet til Simons fordel. Guido Heinemann og Hans Valdemar Hansen spillede også et langt parti, hvor Guido havde kraftigt tryk på f7, men Hans Valdemar fik redet stormen af til remis; her spillede tiden også en rolle. Partierne Emil Baltzer – Karsten Hagel Jensen og Kim Juul Trane – Karl Posselt endte også begge remis. Morten Jessen vandt over Dzano Beckovic og Scot Wolfgang Jensen over Ole Harbo. Næste runde er på næste tirsdag – se tabel og partier her.

06.04.2024: Pokalturneringen på Sønderskov blev ikke nogen ubetinget succes for Løgumklosters hold, snarere omvendt. Vi sluttede på sidstepladsen blandt de ni hold. Niels Falsig blev topscorer med 0,5point. Se mere udførligt referat og links til tabel mm under Seneste Nyt

26.03.2024: Påskelyn i Løgumkloster. 18 spillere stillede op til lynturnering i aften. Der blev spillet i forrunder á seks spillere og derefter i 3 finalegrupper. Bent Olesen fra Lemvig vandt sin indledende runde med maksimum og derefter finalegruppe 1 med 4 af 5; hans eneste tabsparti var mod Christian Karstensen, der blev nr 2 i finalegruppen med 3,5 point. Simon Fly-Petersen vandt finalegruppe 2 med maksimum foran Martin Møller fra Aalborg (tidligere Vojens), der scorede 4 point. Finalegruppe 3 blev vundet af Niels Falsig med 3,5 point foran Kim Juul Trane med 2,5. Hans Valdemar Hansen vandt også sin forrunde med maksimum, men måtte nøjes med 2,5 point i finalen. Se turneringsskemaet her.  Ratingberegningen kommer snarest på turneringssystemet.

20.03.2024: Byturneringen startede i går aftes med 12 deltagere. Der blev spillet nogle spændende partier, og nogle overraskelser var der også: Hans Valdemar Hansen tabte til Kim Juul Trane (dronningen blev fanget) og Dzano Beckovic vandt over Emil Baltzer (Dzano brugte lidt mere tid, end han plejer og det gav pote). Guido Heinemann vandt over Karl Posselt og Karsten Hagel Jensen over Ole Harbo. De sidst afsluttede partier var Simon Fly-Petersen mod Scot Wolfgang Jensen og Morten Jessen mod Jesper Kallesen; begge partier var spændende med chancer til begge sider, men  til sidst lykkedes for de to ratingfavoritter Simon og Jesper at hive sejren hjem. Næste runde spilles lige efter påske om to uger – stillingen og snart også partierne kan findes her. Se billeder på facebook. Næste tirsdag spilles der Påskelyn.

08.02.2024: Klubturneringsplanen er nu opdateret med de seneste to runder. Simon er nu kommet op på en 2. plads efter Kim, der nogenlunde sikkert sidder på 1. pladsen, men meget kan ændre sig endnu – der mangler to spilledage.

05.02.2024: Indbydelse til Byturnering og Påskelyn er nu lagt på Dansk Skak Unions turneringssystem. Se den via linket ovenfor. eller gå direkte til turneringssystemet her: Byturneringen /  Påskelyn

30.01.2024: Sidste runde i holdturneringen her i aften. Denne gang var det  Alssunds 2.-hold, der kom på besøg. Igen blev det et nederlag på 1-3. Kim var dagens mand, han vandt et flot parti på første bræt mod Erik Holm Petersen; han sikrede sig dermed også titlen som topscorer med 2,5 point. Ialt endte vi på 8,5 point, nok ca midt i gruppen. Se tabellen herover.

17.01.2023: Vores hold var i ilden her i aften – vi mødte Alssund 1, der var ratingfavorit på alle brætter. Resultatet blev med et nederlag på 1-3 som forventet, Dzano var dagens mand, han vandt over Niels B. Yde på 3.-bræt. Vi andre (Kim, Scot og Vagn) scorede tilsammen 0 point. Det skal gå meget mærkelig til, hvis ikke Alssund 1 sætter sig på 1.-pladsen, de er 3,5 point foran nærmeste forfølger, der er Tønder 2. Se tabellen herover.

10.01.2024: I aftes var den første klubaften i Øster Højst i det nye år. Vi spillede den 10. afdeling af vores klubturnering – fem spillere var mødt op. Simon gik af med sejren med 3,5 point; han spillede remis mod Kim og vandt resten. Kim var også ubesejret men med en remis mod Scot blev det kun til en andenplads. Vagn blev nr 3 med 1,5 og Dzano og Scot scorede hver 1 point. Den samlede stilling kan ses herover.

19.12.2023: Vanen tro sluttede vi året af med gløgg og æbleskiver; 7 mand var mødt op og spillede indimellem en lynturnering. Hans Valdemar Hansen vandt med maksimumpoint foran Simon Fly Petersen med 4. Efter nytår starter nogle af os med udsatte kampe i Grenzturneringen i Niebüll den 8. januar, og den 9. januar i Øster Højst med en runde i klubturneringen.

12.12.2023: Vi spillede holdkamp mod vennerne fra Tønder og tabte 2,5-1,5 – se referat under “Seneste nyt” og stillingen i tabellen via link ovenfor.

5.12.2023. Til aftenens klubturneringsafdeling var der mødt 6 spillere; Steffen var med for første gang og kvitterede med at løbe med førstepladsen. Simon blev nr 2 og Kim nr 3. Se stillingen ovenfor.

29.11.2023 I aftes tog vi hul på den langsomme afdeling af klubturneingen (med 40 minutter til hele partiet + 30 sekunder pr træk). Kim vandt over Scot og Vagn tabte til Dzano. Se tabellen ovenfor.

22.11.2023: I aftes spilledes igen en afdeling af klubturneringen; Simon besøgte os igen og delte førstepladsen med Kim. Se tabellen herover.

18.11.2023: SGP stævnet i Dormitoriet løb af stablen i dag. 45 spillere mødte op, heraf 13 i skoleskakgruppen, i hovedgruppen var der yderligere 11 juniorspillere; det er opløftende at se så mange unge spillere. Samlet vinder blev Kim Skaaning-Petersen fra Evans med 6,5 point og nr 2 blev Carsten Bank Friis fra Fredericia med 6 point. Skoleskakgruppen vandtes af Lucas Mayoh Granum fra Alssund også med 6,5 point foran Boris Minchev fra Esbjerg med 6. Se tabellen her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

16.11.2023: Vi spillede på udebane mod Gråstens andethold her til aften. Der var afbud fra Baltser, så Dzano måtte træde ind. Han var for en gangs skyld ikke først færdig – Scot på andetbrættet kom ham i forkøbet med en gevinst mod John Kristoffersen; derefter satte Dzano Steen Jensen mat på bræt 3, og Vagn vandt på bræt 4 mod Henning Jacobsen. Førstebrættet var et noget lukket parti mellem Kim og Børge Moesgaard; de enedes om remis. Altså 3,5-0,5 i vores favør. Vi ligger nu på andenpladsen i gruppen, et point efter Alssunds førstehold. Næste kamp er i december, hvor vi skal møde klubkammeraterne fra Tønder.

15.11.2023: i aftes spilledes igen en afdeling af klubturneringen. Selvom Kim måtte nøjes med en delt andenplads, ligger han fortsat i spidsen i den samlede stilling (se ovenfor). På torsdag skal vi spille holdkamp i Gråsten, og på lørdag går det løs med over 50 spillere i Dormitoriet til SydGrandPrix.

31.10.2023: Efter at Tønders to hold var i ilden med godt resultat søndag og mandag, var det i aften Løgumklosters tur – vi skulle møde Alssunds 3.-hold. Det kunne have gået bedre, men trods alt blev der spillet nogle gode og spændende partier. Dzano Beckovic var først færdig – han tabte – som sædvanlig var tid ikke det han brugte mest af; det gjorde hans modstander i øvrigt heller ikke; da partiet var slut efter ca. 60 træk stod uret på 1:27 / 1:28. Baltser Andersen mistede sin “dansende springer” og tilbød remis, som modstanderen accepterede. Kim Juul Trane vandt; modstanderen overså en matkombination og aftenens længste parti  sluttede med at Scot Wolfgang Jensen måtte bøje sig for overmagten i form af en springer, der blev fanget. Alt i alt altså 2,5-1,5 til Alssund. Se stillingen på linket herover. 

24.10.2023: Klubturneringsplanen er opdateret – der er spillet 6 omgange og Kim ligger ret sikkert i spidsen med 30 point – han har vundet alle de 5 gange, han har deltaget. Næste tirsdag spiller vi vores første holdkamp – Alssunds 3. hold kommer på besøg.

10.10.2023: Så er indbydelsen til SGP i Løgumkloster sendt ud – se den på linket ovenfor.

27.09.2023: I aftes spillede vi 3. afdeling af klubturneringen, og vi havde besøg af Simon fra Tønder. Det blev altså en 5 runders turnering med en oversidder i hver runde. Kim fortsatte stimen og vandt, så han ligger komfortabelt i spidsen for turneringen – se ovenfor. Holdturneringsprogrammet er ændret en smule – det kan også ses ovenfor.

16.09.2023: Der er nu spillet 2 afdelinger af klubturneringen, Kim har vundet dem begge, se planen herover. Den første version af holdturneringsplanen er kommet på nettet – den er ikke endelig endnu, klubberne vil kunne gøre indsigelser og  komme med forslag til ændringer, det er dog ikke stor sandsynlighed for, at der kommer ændringer i vores gruppe. Se tabellen på linket ovenfor. På tirsdag starter Grenzturneringen med første runde hos os. Tabellen laves her i løbet af weekenden og kan ses her.

06.09.2023: Så er vi startet på klubturneringen. Første aften var der mød de sædvanlige fire. Kim vandt med maksimum, fulgt af Scot, Dzano og Vagn. Turneringsplanen kommer op her på siden om et par dage.

13.08.2023: Traditionen tro indledte vi sæsonen med mærkenskak. Der blev spillet mange partier både på det store og på de små brætter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

01.06.2023: Vi afsluttede sæsonen med en generalforsamling i tirsdags. Der var mødt 4 af de 6 medlemmer. Se referatet her.

24.05.2023: Byturneringens sidste runde blev spillet i går aftes – igen med mange spændende partier. De kan ses senere i dag (håber jeg) på  turneringssystemet, hvor også tabellen med slutstillingen kan ses. Hans Valdemar Hansen vandt med 6 point, og han blev dermed også bedste Løgumklosterspiller. Han tabte kun til Dzano Beckovic, der lagde hårdt ud med tre af tre, men kun scorede ½ point i de sidste fire runder. Han endte dermed helt udenfor præmierækken. Jesper Kallesen så i lang tid ud til at kunne tage titlen fra Hans Valdemar, men måtte nøjes med 4½ point og andenpladsen. Scot Wolfgang Jensen tog tredjepladsen med fire og blev dermed også bedste spiller under 1500.

17.05.2023: Sjette runde af byturneringen blev spillet i går aftes. Benny Christensen og Jesper Kallesen havde afviklet, deres parti på forhånd – Jesper vandt; og Kim Juul Trane er på ferie, så hans parti mod Scot Wolfgang Jensen er udsat. Tilbage var så tre partier. Det første var ret hurtigt færdig; Vagn Lauritzens dronning kom på afveje og blev fanget, så Karl Posselt kunne indkassere pointet. De to sidste partier endte i nogle spændende slutspil: Morten Jessen havde springer og to bønder mod Dzano Beckovics tårn, og det endte med gevinst til Morten. Hans Valdemar Hansen havde tårn og randbonde mod Karsten Hagel Jensens løber, og det endte med gevinst til Hans Valdemar. Partierne kan spilles igennem på turneringssiden om et par timer. Sidste runde spilles næste tirsdag; Hans Valdemar ligger fortsat alene i spidsen med 5 point, et point foran Jesper Kallesen.

10.05.2023: Efter femte runde i byturneringen er Hans Valdemar igen alene i spidsen. Han kom på fire point efter en sejr mod Jesper. Jesper stod ellers til gevinst, men et unøjagtigt træk gav Hans Valdemar modspil; og han nøjedes ikke med den evige skak, der var, men gik efter sejren, selvom han var bagud med 2 bønder. Efter et spændende tårnslutspil fik han pointet med hjem. Karsten vandt over Dzano og kom på tre point, så han skal møde Hans Valdemar næste gang. Benny vandt over Scot og kom på tre point, og han og Jesper mødes næste gang. Kim vandt over Karl, Morten og Vagn spilede remis. Se tabellen, og partier (om en dags tid) her.

02.05.2023: Efter aftenens runde i Byturneringen ligger tre spillere på førstepladsen med 3 point: Hans Valdemar Hansen vandt over Benny Christensen, og Jesper Kallesen vandt over Dzano Beckovic. Hans Valdemar skal derfor møde Jesper næste gang. Dzano skal møde Karsten Hagel Jensen, der i aftenen opgør besejrede Karl Posselt. Scot Wolfgang Jensen vandt over Morten Jessen og skal næste gang møde Benny Christensen. Kim Juul Trane og Vagn Lauritzen spillede remis, og i næste runde skal Kim møde Karl Posselt, og Vagn skal møde Morten Jessen. 

26.04.2023: Den største overraskelse i byturneringens  3. runde i aftes var nok at Hans Valdemar Hansen tabte til Dzano Beckovic. Dzano ligger så alene i spidsen med 3 point. Benny Christensen vandt over Vagn Lauritzen og Jesper Kallesen vandt over Morten Jessen. Karl Posselt vandt over Scot Wolfgang Jensen og Karsten Hagel Jensen kom på tavlen med en gevinst mod Kim Juul Trane. Parringerne til næste runde er: Jesper – Dzano, Hans Valdemar – Benny, Karl – Karsten, Scot – Morten og Vagn – Kim. Se tabel og partier her.

11.04.2023: 1. runde af byturneringen gav kun én favoritsejr: Hans Valdemar Hansen vandt over Kim Juul Trane. De øvrige resultater: Dzano Beckovic vandt over Benny Christensen, Vagn Lauritzen over Karsten Hagel Jensen og Scot Wolfgang Jensen over Jesper Kallesen. Partiet mellem Karl Posselt og Morten Jessen endte remis. Næste runde spilles om en uge. Se tabellen her.

04.04.2023: Påskelyn. I år var der 12 deltagere. Vi spillede først en alle mod alle og placeringeren der gav 3 finalegrupper med hver 4 deltagere. I øverste finalegruppe delte Per Hansen og Hans Valdemar Hansen førstepladsen; i finalegruppe 2 blev Helge Andersen nr 1 og de tre andre delte 2.-pladsen; i finalegruppe 3 vandt Dzano Beckovic med Kim Juul Trane på 2. pladsen. Se hele tabellen her. 

 

28.03.2023: Vi spillede sidste afdeling i vores klubturnering i aften. Det var den sædvanlige 4-bande der var mødt, og resultatet viste, at vi er en jævnbyrdig gruppe: vi endte alle på 1,5 point, og delte dermed GP-pointene, så vi alle fik 5 point. Før aftenens runde lå Dzano og Kim lige på ¨førstepladsen med 53 point, men resultatet blev så at Dzano overhalede Kim med 2 point, så han sluttede på 55 point. Der skal så en omkamp til idet, Kim har vundet den “langsomme” afdeling, selvom ikke alle kampe er spillet. Vi må finde en aften, hvor finalekampen kan spilles; se turneringsplanen ovenfor. Næste tirsdag er der Påskelyn, og efter Påske spiller vi byturnering.

12.03.2023: sidste runde i holdturneringen. Et godt arrangeret stævne for A-rækken i Vojens. Vi lå før runden på sidstepladsen, og lad os bare indrømme det – det gør vi også nu efter kampen; vi tabte 2-4 til Evans. Kevin, der kom med i sidste øjeblik scorede 1 point i et flot spillet parti på femtebrættet. Dzano og Kim på bræt et og to tegnede sig for hver et halvt, og vi andre tabte. I toppen af rækken sikrede Nørre Snede sig oprykningen til mesterrækken med en sejr på 5-1 over Alssund. Vojens der før runden lå á point med Nørre Snede fik kun 2,5 mod Ribe; det var dog ikke nok til at Ribe kunne tage andenpladsen fra Vojens. Se tabellen ovenfor.

21.02.2023: I aften spillede vi en runde af “den langsomme del” af klubturneringen, det vil sige med betænkningstiden 40 minutter til hele partiet med 30 sekunders tillæg pr træk. Noget overraskende blev det gevinst til Vagn over Kim og til Scot over Dzano. Se tabellen herover. Efter disse partier gik vi over til en dobbeltrundig lynturnering, her blev det omvendt, Kim og Dzano scorede 5 point hver, og Scot og Vagn nøjedes med hver et.

31.01.2023: Hjemmekamp mod Ribe. For første gang stillede vi op med det tilmeldte hold. Eivind Palm spillede sin første kamp i aften og vandt i fin stil over Per Anderen. Kort efter kunne Baltser Andersen notere en remis med Hermann Petersen. Så fulgte tre nederlag, Vagn Lauritzen tabte til Peter Leimand, Scot Wolfgang Jensen til Hans Erik Leimand og Dzano Beckovic til Simon Ladefoged. I det sidste parti sled Kim Juul Trane sig til en remis mod Peder Pharsen. Altså alt i alt et nederlag på 4-2 hvilket svarer nogenlunde til vores forventede score. Vi ligger desværre stadig klart på sidstepladsen i gruppen.

24.01.2023: Første regulære klubaften i det nye år – vi var kun tre spillere, så det blev en kort affære. Dzano vandt over både Scot og Vagn; Scot var ude i form og måtte også ned mod Vagn. Dzano har nu lagt sig i spidsen i den samlede stilling, men har Kim har kun deltaget ni gange, så han kan komme stærkt igen næste gang. Se stillingen herover.

18.01.2023: Vi holdt ekstraordinært fri sidste tirsdag, og derfor var vi måske ikke i form, da vi mødte Varde på udebane i aften. Vi tog hjem med 1 point af 6 og det var noget under det forventede. Resultaterne: Dzano Beckovic – Rune Guldager Madsen 0-1, Niels Peter Nissen – Kim Juul Trane 1-0, Scot Wolfgagng Jensen – Svend Karsten Andresen ½-½, Alfred K. Holm – Vagn Lauritzen 1-0, Harald Eis – Bent Krog ½-½, Steffen E Munk – Baltser Andersen 1-0. Vi skal strenge os an i de sidste 3 kampe for at undgå en placering på nedrykningspladsen.

21.12.2022: I aftes holdt vi juleafslutning med glögg og æbleskiver. Det var den sædvanlige fire-bande der mødte op. Vi spillede en hurtigturnering og en lynturnering. Vinder af hurtigturneringen var Dzano, der scorede 2,5 point, Vagn fik 2, Kim 1,5 og Scot 0. Den efterfølgende lynturnering vandt Kim med 2 point og bedre korrektion end Vagn, der også fik 2. Scot og Dzano scorede hver 1 point.  Vi holder nu juleferie til den 10. januar, men allerede den 9. skal nogle af os i gang – vi skal til Grenzturneringens 5. runde i Tønder.

I løbet af aftenen kiggede vi også på klubbens scrapbøger – ca 50 års skakhistorie. Der netop blevet suppleret med 2 mapper fra Jens Peter Jensen – de handler mest om klubbens første år.
Desværre er der efterhånnden meget begrænset, hvad aviserne bringer af lokale nyheder, så fremtidens historie skal dokumenteres på anden måde.

Klubturneringsplanen er opdateret – se ovenfor.

05.12.2022: Vi tog i aften den lange tur til Nørre Snede for at møde deres førstehold. Forventningerne var ikke så store, da de på alle brætter var noget højere ratet end os. Resultatet blev 4-2 i Nørre Snedes favør (ratingtallene sagde 5,3-0,7), så vi kan egentlig være godt tilfredse. Det begyndte ellers ikke særlig godt, de første tre partier blev tabt; derefter gevinst til Vagn på 4.-brættet og de to topbrætter, Dzano og Kim holdt remis – flot mod de højtratede spillere. Se tabellen herover (klik på resultatet for at se enkeltresultater).

29.11.2022: I aften var kun tre spilere, nemlig Dzano, Scot og Vagn, mødt til klubturneringen. Vagn vandt begge  kampe og Dzano og Scot spillede remis.  Scot ligger nu på den samlede førsteplads og Kim er nr 2. Se hele tabellen herover.

24.11.2022: Klubturneringsplanen er nu opdateret efter tirsdagens runde. Kim satte sig (igen) på førstepladsen og selvom der kun er 3 GP point ned til Scot på andenpladsen, så bliver han nok svær at indhente – vi må strenge os lidt an!

15.11.2022: Løgumklosters hold spillede i aften uafgjort mod Alssund 1. Løgumklosters point blev hentet af Vagn Lauritzen på bræt 4, der – måske lidt heldigt fik en matkombination mod Niels Skovvart, og Harald Eis, der på bræt 5 vandt over Sten-Olof Jansson i et parti, hvor bondeovervægten gjorde udslaget. Baltser Andersen fik vendt et tabt parti til remis, og Scot Wolfgang Jensen fik også remis. Dzano Beckovic og Kim Juul Trane på de to topbrætter tabte deres partier. Se tabellen herover.

10.11.2022: I tirsdags spilledes igen en hurtigafdeling af vores klubturnering. Denne gang var det Dzano, der tog sejren. Det ændrer ikke på den samlede stilling, hvor Kim stadig fører – se tabellen ovenfor. Næste afdeling spilles om to uger, idet vi i næste uge spiller holdkamp mod Alssund 1.

01.11.2022: Her på valgaftenen spillede vi igen en afdeling af klubturneringen. Scot og Kim scorede hver 2 point, men Scot havde lidt bedre korrektion, så han løb med sejren i aftenens omgang. Se turneringstabellen herover. I går aftes spillede vi vores første holdkamp – det foregik i Haderslev og modstanderen var deres 2.-hold, som vi sidste år tabte 4-0 til. Resultatet blev denne gang 4-2 til Haderslev. Scot vandt på 3. bræt, Kim og Vagn fik remis på 2. og 4.-bræt. Tabellen kan ses via link ovenfor.

27.10.2022: Med lidt forsinkelse en opdatering af klubturneringen. I tirsdags spillede vi igen en lille 4-mands afdeling af hurtigturneringen. Kim ligger nu i spidsen af begge afdelinger. Se planen herover. På mandag starter vi holdturneringen, hvor vi skal til Haderslev. Tønders førstehold spiller i Kolding på søndag, og deres andethold i Gråsten på torsdag.

11.10.2022: I aften var vi fem spillere til klubturneringen. Kim og Dzano spillede deres parti i standardafdelingen; Kim vandt. De tre andre spillede en hurtigrunde, og det endte med 1 point til hver, så også GrandPrix pointene deltes – 5 til hver (ingen af partierne var kandidater til nogen skønhedspræmie). Kalenderen bliver nu opdateret efter at vi har fået holdkampterminerne.

05.10.2022: Igen var der de sædvanlig 4 mand til klubturneringen. Denne gang vandt Dzano med maximum og Vagn blev sidst med minimum. Kim blev nr 2, men fører stadig i den samlede stilling, Scot blev nr 3. Se tabellen herover.

28.09.2022: Der var mødt 4 mand til aftenens klubturnering (i går), så det blev til en hurtigafdeling. Vagn og Kim stod lige med 2 point, men korrektion gav førstepladsen til Vagn. Scot og Dzano fik hver et point. Kim fører fortsat i den samlede stilling.  På fredag starter 12. Grenzturnering i Leck, der er tilmeldt 13, så der er fint plads til flere.

21.09.2022: I aftes fik vi taget hul på standardafdelingen af klubturneringen – den, der spilles med laaang betænkningstid (40 minutter til hele partiet + 30 sekunder pr træk). Det udsatte parti fra sidst mellem Baltser og Kim blev spillet, og da Scot havde meldt afbud, spillede Dzano og Vagn deres parti. Dzano og Kim vandt. Se turneringsplanen herover.

14.09.2022: I aftes spillede vi anden afdeling af klubturneringen. Der skulle have været spillet det første parti i “den langsomme” afdeling, men en af spilleren dukkede ikke op, så vi har det første parti til gode. Resultatet af aftenens turnering blev at Dzano vandt med 2 point, Scot og Kim delte andenpladsen med 1½ og Vagn blev nr 4 med 1. I den samlede stilling fører Kim med 11GP-point . Se tabellen herover.

06.09.2022: Første afdeling af klubturneringen blev spillet i aften. Kim vandt med 3 point, og 3 spillere lå derefter med 2 point, mens Dzano måtte nøjes med 1. Se stillingen herover. Næste tirsdag spilles det første parti i den “langsomme afdeling”.

14.08.2022: Sæsonen starter i morgen med Vestegnens Hurtigmesterskab, der spilles de næste 2 mandage i Tønder. Turneringen afsluttes i Øster Højst den 30. august, der så også er første spilledag der i denne sæson.

Dagen efter, onsdag, den 31. august har vi indbudt til opstart af skoleskak. også på Øster Højst filialskole – det foregår fra 16:30 – 17:30.

14.08.2022: I går spillede vi i bagende solskin mærkensskak på engen. Se billeder på facebook her.

17.07.2022. Jens Peter Jensen vores æresmedlem og den sidste tilbageværende af klubbens stiftere døde i torsdags på Aabenraa sygehus. Det er vanskeligt at udtrykke, hvad Jens Peter har betydet for skakklubben – uden ham havde den ikke eksisteret. Lige nu går vores tanker til familien, der har mistet en kær mand og far. Æret være Jens Peters minde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

31.05.2022. Sæsonafslutning med generalforsamling. Seks medlemmer var mødt og fulgte op på den forløbne sæson samt planlagde den næste. Man enedes om til næste år at forsøge en ny form for klubturnering – en kombination af standardskak (betænkningstid 1 time til hele partiet med 30 sekunders tillæg pr træk) og hurtigskak (15 minutter med et tillæg af 5 sekunder pr træk). Man enedes også om at lave en ordning, hvor klubben betaler kørepenge til holdkampe. Og det besluttedes at forsøge sig med Mærkensskak med de store brikker igen; og til næste år hvor byen har jubilæum vil klubben forsøge at udgive et jubilæumsskrift (forsinket i forhold til klubben 50 års jubilæum). Måske vil man også byde ind på at arrangere en afdeling af SGP i november 2023. Valgene var alle genvalg, og kontingentet bibeholdes også uændret.

Efter generalforsamling og præmieuddeling spilledes en lynturnering som Dzano vandt.

24.05.2022: Byturneringen blev afsluttet i aften. Den regerende bymester, Per Hansen fra Haderslev forsvarede med held titlen, som han erhvervede i 2019. Siden da har der ikke været afholdt nogen turnering. Han sluttede på 6,5 point. I sidste runde skulle han møde Kim Juul Trane fra Løgumkloster, men Kim havde desværre afbud og det var ikke muligt at få partiet afviklet forud, så Per vandt uden kamp. Men en fortjent titel er det – eneste remis,han afgav var mod Hans Chr. Baagøe i første runde.

Hans Valdemar Hansen blev nr 2 med 6 point og dermed også bedste Løgumklosterspiller. I ratinggruppe 2 var Emil Baltzer fra Vojens bedst med 4,5 point og Hans Chr. Baagøe fra Vamdrup blev nr 2 med 4 point og bedre korrektion end Kim.

Ialt deltog 14 spilere i turneringen. Se tabellen her.
 
17.05.2022: 6. runde af byturneringen blev spillet i aften. To partier var spillet forud, så der var kun 5 brætter i gang.
Det har ikke rigtig været Allan Hyes turnering i år – i aften mødte han Kim Juul Trane fra Løgumkoster, og han giver ikke noget ved dørene – efter 4½ times spil fik han afgørende overvægt med 2 bønder, og Allan gav op.
Dermed kom Kim på 4 point og en tredjeplads – han skal i sidste runde Per Hansen, der fører med 5,5 point; han vandt over Dzano Beckovic i aftenens runde.
Hans Valdemar Hansen vandt over Hans Chr. Baagøe og ligger dermed på en andenplads med 5 point.
Karl Posselt vandt over Baltser Andersen, og Vagn Lauritzen vandt over Jens Peter Jensen. 
Se tabellen vi linket herover.
 
 
10.05.2022: Sidste runde af 11. Grenzturnering blev spillet i aften. Se mere under seneste nyt.
 
26.04.2022: I aften blev 4. runde af Løgumkloster 2022 spillet i Øster Højst. Der var afbud fra Jesper Kallesen, så hans parti mod Per Hansen er udsat. Hans Valdemar Hansen vandt kampen mod Allan Hye og kom dermed på 3 point ligesom Jesper Kallesen. Emil Baltzer vandt også sin kamp mod Scot Wolfgang Jensen, så han har også 3 point. Dzano Becovic kom på 2,5 point efter en sejr over Baltser Andersen. Hans Chr. Baagøe og Kim Juul Trane spillede remis og de har nu begge 2 point ligesom Karl Posselt, der havde spillet forud og vundet mod Vagn Lauritzen. Kresten Beck vandt over Jens Peter Jensen.
 

12.04.2022: Påskelyn i aften blev vundet af Hans Valdemar Hansen foran Per Hansen. I finalegruppe B vandt Baltser Andersen og C-finalen blev vundet af Simon Fly Petersen. Ialt deltog 10 spillere i turneringen. Tabel kommer på turneringssystemet i løbet af i morgen.

06.04.2022: Sidste afdeling af vores klubturnering blev spillet i går aftes. Kim vandt, og han vandt også det samlede mesterskab. Scot blev samlet nr 2 og Dzano tog 3.-pladsen. Se tabel med slutstillingen her.

01.04.2022: I tirsdags spillede vi den 2. runde i Byturneringen. Alle favoritter vandt, så der nu er 3 spillere i spidsen med 2 point: Alan Hye, Hans Valdemar Hansen og Jesper Kallesen. Sidste års bymester, Per Hansen følger efter med 1,5 point. Et parti er udsat på grund af sygdom. Turneringen fortsættes efter påske. Se stillingen på linket herover.

22.03.2022: Så kom vi i gang med byturneringen efter 2 års pause. 14 spillere deltager. I første runde måtte den regerende bymester, Per Hansen fra Haderslev nøjes med en remis mod Hans Chr. Baagøe fra Vamdrup. Allan Hye fra Haderslev er højst ratet, og han lagde ud med en sejr over den lokale Dzano Beckovic; også den tredjeseedede Hans Valdemar Hansen fra Løgumkloster vandt sit parti. Se tabellen herover.

16.03.2022: I aftes spilledes sidste runde i holdturneringen. Vi havde selv frirunde, men stod for arrangementet, der blev afviklet på Agerskov skole i et fint lokale. Haderslev kunne ikke hentes på førstepladsen, men Tønderspillerene gjorde deres bedste for at minimere deres føring, men alligevel blev resultatet en 3-1 sejr til Haderslev. Scot, der var reserve for Tønder på 4 bræt hev det enlige point hjem. Vores hold var rimelig sikker på at holde 2.-pladsen, Alssund skulle bare score 1 point mod Springeren – de tog så 1,5. Se sluttabellen  her og se eventuelt flere billeder på facebook.

09.03.2022: I aftes spilede vi igen en runde i klubturneringen. Vagn tog førstepladsen med 4 gevinster (tabte til Dzano). Kim scorede også 4 point, men da han tabte til Vagn blev det til en andenplads. Det ændrer ikke på den samlede stilling, hvor Kim stadig fører ret sikkert. Se tabellen herover.

05.03.2022: Torsdag aften spillede vi sæsonens sidste holdkamp – vi var i Gråsten og tog hjem med en sejr på 3-1 bagagen. Dzano på førstebrættet tabte, men de andre tre, Baltser, Scot og Kim, fik sejren i hus. Vi ligger dermed på 14½ point og en andenplads. De øvrige hold mangler stadig en runde, og det eneste hold, der kan hente os er Springeren – hvis de scorer mere end 3 point mod Alssund, indhenter de os. Haderslev har allerede sikret sig gruppesejren med 17 point. Sidste runde arrangeres i øvrigt af Løgumkloster, vi spiller igen på Agerskov Skole.

01.03.2022. I aftenens klubturnering deltog kun tre spillere, vi andre var af forskellige grunde forhindrede. Scot og Kim delte pointene, 1,5 til hver. Dzano måtte nøjes med en kort rokade. Det gav ingen ændring i stillingen; se tabellen herover. På torsdag skal vi til Gråsten for at spille den sidste holdkamp i denne sæson, Holdopstillingen ser ud til at blive vores standardopstilling: Dzano, Baltser, Scot og Kim.

01.03.2022: Klubturneringsplanen er opdateret med den runde, der blev spillet for en uge siden. Der kommer en ny opdatering efter runden i aften.

08.02.2022: Almindelig klubaften, vi spillede igen en afdeling af klubturneringen. Kim vandt klart med 4½ point, fulgt af Dzano med 4. Kim har dermed lagt sig i spidsen for turneringen med 48 GPpoint, Scot har 47; se tabellen herover. Næste tirsdag er skolen lukket på grund af vinterferie, men om mandagen tager vi til Niebüll for at spille GrenzGrandPrix.

01.02.2022: Vi spillede holdkamp hjemme i aftes mod Vojens 2. hold. Baltser var lånt ud til Tønderholdet, så opstillingen var Vagn, Dzano, Scot og Kim. Resultatet blev 3,5-0,5 i vores favør – det var nok i overkanten, i hvert fald var partiet mellem Karl Posselt og Vagn Lauritzen på førstebrættet i efteranalyserne vundet for Karl. Dzano Beckovic vandt over Kresten Beck, Scot Wolfgang Jensen vandt over Ole Harboe og Kim Juul Trane vandt over Bjarne Sundgaard.

Tønderholdet var i Kolding og spillede mod Springerens 3. hold. Claus Egelund spilede remis med Karsten Foli på 1. brættet, Simon Fly Petersen vandt over Hans Nørgaard Paulsen, Baltser Andersen tabte til Søren Krabbenhøft, og Hubert de Blanck spillede remis med Per Møller Jensen.
 
 

25.01.2022: I aften spillede vi GGP i Øster Højst. Der var 3 spillere, der delte 1. pladsen med 4 point (Kim, Dieter og Hans Valdemar) og 3 spillere, der delte 4. pladsen med 3 point (Scot, Dzano og Vagn), Jens Peter måtte se sig placeret på sidste pladsen.

18.01.2022: I aftenens klubturneringe var det igen Scot, der løb med sejren. Han scorede 2,5 point. Kim fulgte lige efter med 2 point.Se tabellen herover.

17.01.2022: Det gik nogenlunde som forventet, da vi kørte til Haderslev i aften for at møde deres andethold. Vi tog hjem med et nederlag på 0-4. Vi var ramt af et par afbud; Dzano kunne ikke spille, da han har opbrugt sin kvote for dobbeltrunder, og Baltser sidder hjemme i isolation, så vi havde Hubert med på 4. brættet. Haderslev måtte også undvære deres førstebræt, men de kaldte så en stærkere reserve ind. Vi kæmpede ellers bravt, og kunne med lidt held måske have skrabet et enkelt point hjem. Haderslev stillede med Gert C Jøhnk, Christian Nors Andersen, John T. Sørensen og Poul Wyff; vores hold var Vagn Lauritzen, Scot Wolfgang Jensen, Kim Juul Trane og Hubert de Blanck. Se skemaet herover.

16.01.2022: Så er indbydelserne til Påskelyn og til Byturneringen kommet på Dansk Skak Unions hjemmeside: Løgumkloster Byturnering 2022 og Løgumkloster Påskelyn 2022

11.01.2022: I aften var der så kun 4 spillere til klubturneringen, Baltser er r desværre i isolation efter en positiv test. Scot gik igennem runden med maksimum og kom dermed op på en samlet førsteplads – se hele tabellen herover. På fredag skal vi spille Grenzturnering i Leck, og på mandag skal vi møde Haderslevs andethold i holdturneringen.

04.01.2022: De sædvanlige 6 var mødt frem til den første klubturneringsrunde i det nye år. Kim gik ubesejret gennem aftenens kampe, han afgav kun en remis til Dzano. Scot og Dzano fik 3 point og Baltser 2,5. I den samlede stilling er der ligestilling på førstepladsen mellem Dzano, Kim og Scot. Se tabellen herover. 

14.12.2021: I aften spillede vi holdkamp mod Springerens 3. hold. Kampen var flyttet til Agerskov for at minimere kørslen for Springerens hold. Fine lokaler – vi skal også spille den afsluttende runde der i marts. Resultatet blev 2-2, og det betyder, at vi stadig ligger på førstepladsen ½ point foran Haderslev – eneste hage ved det, er at Haderslev kun har brugt 2 kampe for at opnå 7,5 point, vi har brugt 3 for at få 8. Aftenens point blev scoret af Dzano Beckovic og Kim Juul Trane på 2.- og 4. brættet, mens Vagn Lauritzen og Scot Wolfgang Jensen tabte på 1.- og 3.-bræt. Se stilling mm via linket ovenfor. Vi holder juleferie nu – efter nytår starter vi med GGP i Tønder den 3. januar.

24.11.2021: Aftenens holdkamp endte med en ny 3-1 sejr til vores hold. Vi var i Sønderborg og mødte Alssunds 2.-hold. Dzano, Baltser og Scot vandt deres kampe, og Kim tabte sin. Vi ligger nu på førstepladsen i gruppen, men i de to næste runder skal vi møde to stærke hold, Springeren og Haderslev – det bliver svært at holde føringen. Se tabel og enkeltresultater herover.

23.11.2021: Aftenens klubturnering blev vundet af Vagn foran Baltser. Begge havde 3 point men det indbyrdes parti gav Vagn en bedre korrektion. Dzano fik kun færdigspillet 3 partier, så hans resultater tæller ikke med hos modstanderne, men hans scorede 2 point var nok til en delt 3. plads sammen med Scot. Kim endte som nr 5 og Jens Peter som nr 6. Se stillingen herover. I morgen aften, onsdag, skal Løgumklosters hold (Dzano, Baltser, Scot og Kim) besøge Alssund.

09.11.2021: Aftenens afdeling af klubturneringen blev vundet af Scot med 3 point på en bedre korrektion end Vagn (det var det indbyrdes parti, der talte). Den samlede stilling er nu sådan at 3 spillere, Dzano, Kim og Scot,  ligger lige på en delt førsteplads med 28 point. Se hele tabellen herover. Næste tirsdag (på valgaftenen) spiller vi GrenzGrandPrix.

02.11.2021: Første holdkamp i aften resulterede i en gevinst mod klubkammeraterne fra Tønder 3-1. Se mere på linket herover eller på Seneste nyt.

26.10.2021: Aftenens afdeling af klubturneringen blev vundet af Kim med maksimum. Han haler nu ind på Dzano, der er kun 1 points forskel; Scot følger med, og vi andre halter lidt eller noget bagefter. Se tabellen herover.

22.10.2021: Det er på tide med en opdatering. Vi spillede en klubturneringsomgang den 12. oktober. Jens Peter holdt fri efter den foregående uges præstation. Hans Valdemar lod os også selv dele pointene, så vi var fem spillere. Kim og Baltser scorede hver 3 point og Kim havde bedre korrektion. Vi andre delte resten. Se stilling herover – planen er også opdateret med de planlagte spilledatoer. Holdturneringen er også klar – vi skal i første runde møde Tønders andethold. Se link til vores gruppe herover.

06.10.2021: 5 medlemmer mødte op til klubturnering i går, og her viste vores æresmedlem Jens Peter Jensen fordums styrke – han gik ubesejret gennem turneringen, afgav kun et halvt til Kim. Kim og Scot havde slet ikke tur men måtte nøjes med 1½ og 1 point. Dzano og Vagn scorede hver 2. Se tabel og stilling herover.

29.09.2021: I går aftes var alle 7 medlemmer mødt til at dyste i klubturneringen. For en gangs skyld gik Hans Valdemar ikke ubesejret gennem turneringen, men 5 af 6 var nok til en førsteplads og hermed fik han de første 6GP point ind på kontoen. Hans banemand var Baltser, der med 3,5 point sikrede sig andenpladsen; Dzano scorede også 3,5 men havde dårligere korrektion end Baltser, så han endte på 3. pladsen. Men de 4 GP point, han dermed sikrede sig var nok til at han nu ligger samlet i spidsen. Se tabellen herover.

På fredag starter Grenzturneringen, og på grund af store vejarbejder i Leck er første runde nu flyttet til Øster Højst. Der starter 14 spillere. Link til turneringen her.

21.09.2021: Anden afdeling af klubturneringen blev spillet i aften, og sidste aftens vinder, Baltser, måtte denne gang tage til takke med sidstepladsen. Tre spillere ligger nu lige på førstepladsen med 9 GP point. Se turneringsplanen herover.

14.09.2021: I aften startede vi vores klubturnering, der igen i år afvikles som hurtigturneringer, hvor der samles GP-point point, og korrektionen ga. I aften var alle mødt på nær Hans Valdemar. Baltser og Scot sluttede begge på 4; Baltser havde bedre korrektion, så han ligger i spidsen med 6GP point, Scot har 5, Dzano 4, Kim 3, Jens Peter 2 og Vagn 1. Der kommer et turneringsskema op i løbet af et par dage.

12.09.2021: I tirsdags holdt vi generalforsamling. Vi kunne se tilbage på et skakår, der trods problemer forårsaget af Coronapandemien blev rimelig aktivt. Efter generalforsamlingen fik Hans Valdemar overrakt en præmie for bymesterskabet 2020-2021, og han kvitterede ved at vinde den efterfølgende lynturnering med maksimumpoint. 

31.08.2021: I aften afsluttedes vesteregnens hurtigturnering i Løgumkloster. De sidste tre af ialt 9 runder blev spillet, og de førende spillere gjorde alle næsten rent bord. Hans Valdemar Hansen blev samlet vinder med 8 point – hansatte kun point til mod Dieter Kröger, der blev nr 2 ½ point efter. Helge Andersen landede lige udenfor præmierækken med 7 point. Ratinggruppe 2 blev vundet af Scot Wolfgang Jensen med 4 point og nr 2 blev Dzano Becovic, der også scorede 4 point, men havde en lidt dårligere korrektion. Ratinggruppe 3 blev klart vundet af Kim Juul Trane, der scorede 6 point. Nr 2 i gruppen blev Hubert deBlanck, der scorede 3 point. Ialt deltog der 13 spillere i turneringen. På billedet ses præmietagerne. Tabel med præmiegrupper kan ses her og tabel med ratingtal kan ses her

Kim, Hans Valdemar, Dzano og Dieter

23.08.2021: Runde 4, 5 og 6 af Vesteregnens hurtigmesterskab blev spillet i Tønder i aften. Hans Valdemar Hansen ligger i spidsen med 5 point. Hans eneste tab indtil nu er til Dieter Kröger, der ligger på en delt andenplads sammen med Helge Andersen – begge har 4,5 point. Niels Falsig og Kim Juul Trane følger lige efter med 4 point. De sidste tre runder spilles i Øster Højst på næste tirsdag (den 31. august). Se tabellen her.

17.08.2021: I aften startede sæsonen så i Løgumkloster. Vi lagde ud med de første 3 runder af Vesteregnens hurtigmesterskab. Der deltager 13 spillere. Efter de tre runder er stillingen den at Dieter og Kim begge har 3 point, så de skal mødes i 4. runde. Der ligger 5 spillere derefter med 2 point, nemlig Helge, Hans Valdemar, Scot, Simon og Kaj. Lidt overraskende har Dzano tegnet sig for en lang rokade. Se tabellen her  De næste 3 runder spilles mandag, den 23. august i Tønder.

Kim i kamp med Kaj.

25.07.2021: Dansk Skak Union arrangerer voksenskaklejr i Løgumkloster igen – det foregår fra den 18. til den 20. februar 2022 – se indbydelse her.

22.07.2021: Så er indbydelsen til Grenzturneringen klar: Indbydelse 2021-2022. Tilmelding kan ske her.

Tilmelding til Vesteregnens hurtigmesterskab, der starter den 17. august kan ske her, og tilmelding til Tønder Byturnering (starter den 6. september og sidste frist for tilmelding er 23. august) her.

24.06.2021: Tønder og Løgumkloster Skakklub har fastlagt kalenderen for de første to måneder af den kommende sæson. Den kommer snart op på hjemmesiden.
Tønder starter den 9. august, og  vi starter lige på og hårdt med de første runder af Vesteregnens hurtigmesterskab ugen efter den 17. august.
Vi holder generalforsamling den 7. september, og Tønder starter sin byturnering den 6. september.
På vores anden klubaften, den 24. august starter vi nok med klubturneringen 2021-2022, der igen bliver en række af hurtigturneringer.

Link til live

Program

Se indbydelse og deltagere her

30. maj 2020: Et afbud modtaget her til morgen gør at vi nu er på 93 deltagere, 32 i 50+ og 61 i 65+.

Efterhånden er vi klar til årets Senior DM. Lige nu er der tilmeldt 94 spillere, hvilket er rekord – det er tydeligt at Coronapausen har gjort skakspillerne sultne.

Desværre er der stadig begrænsninger i udfoldelsesmulighederne, og derfor kan vi ikke lukke spontane tilskuere ind. Hvis man gerne vil overvære en runde skal man derfor anmelde sig på forhånd til Helge Andersen på 30271876, og man kan kun besøge et af de to spillelokaler hver dag – se også her.

 

Løgumkloster Klubturnering 2020-2021

Holdturnering 2020-2021

22.04.2021: Sønderborg Online Forårsturnering 2021 Hans Valdemar ligger med en sejr i anden runde på en delt førsteplads. Jens Peter, der var seedet som nr. 9 ligger med 1½ point på en 3. plads. Vagn har 1 point og Dzano har stadig ingen – til gengæld har han heller ikke brugt megen tid – mon det hænger sammen?

13.01.2021: Restriktionerne har ramt os igen, vi kan nu tidligst mødes i skakklubben den 9. februar. I mellemtiden kan vi jo mindes de gode gamle dage; her et billede fra Skaktur Syd i 2002; Aage Hau og Godtfred Sloth Jensen med tilskuere (partiet endte remis):

15.12.2020. I aften holdt vi juleafslutning, som sædvanlig med glögg og æbleskiver. Alle 6 spillere dukkede op, men Jens Peter kørte hjem efter det kulinariske islæt. Vi andre spillede en lille hurtigturnering (Hans Valdemar vandt som sædvanlig) og ind imellem så vi på diverse opgaver fra Skakbladet. Vi holder nu juleferie til den 12. januar, hvor vi skal til Kolding for at spille holdkamp. Det vil sige, måske holder vi juleferie længere endnu – der er jo nu indført strengere restriktioner, der betyder at indendørs foreningsaktiviteter ikke længere er mulig;  vi må se, hvornår der bliver åbnet igen.

08.12.2020. I går var vi i Vojens for at spille 3.runde af holdturneringen. Igen blev resultatet 2-2, denne gang vandt bræt 1 og 2 (Hans Valdemar og Vagn) mens bræt 3 og 4 tabte (Kim og Jens Peter). Næste ordinære holdkamp er den 12. januar, hvor vi skal spille mod Springeren i Kolding. Derudover mangler vi en kamp mod Alssund, der meldte afbud til 2. runde. 

I aften spillede vi igen en omgang af klubturneringen. Jens Peter hvilede ud efter gårsdagens strabadser, og der var ingen gæstespilere – altså kun en lille flok på 5 spillere. Hans Valdemar gik som vanligt igennem med fuldt hus, selvom et par af modstanderne havde gode stillinger mod ham. Dzano og og kim fik hver 2 point og Scot og Vagn hver 1. Se tabellen herover.

01.12.2020. I aften var vores første holdkamp i denne sæson. Vi spillede den udsatte kamp fra 1. runde mod Tønders 2.-hold. Det var også deres første kamp. Vi deltes om det, resultatet 2-2. Remis på de øverste 2 brætter (Hans Valdemar mod Kaj Elkjær Larsen og Vagn mod Claus Egelund), Kim tabte til Edlef Bucka-Lassen og Jens Peter vandt over Hubert de Blanc. På mandag skal vi til Vojens og spille 3. runde – kampen fra 2. runde mod Alssund er der stadig ikke aftalt noget om. Se turneringsskemaet via link herover.

24.11.2020. Igen i aften var der 7 deltagere i klubturneringen; Scot manglede, men til gengæld kom Tobias med. Resultatet blev igen en sejr til Hans Valdemar, men i aften måtte han afgive et halvt til Dzano. Se tabellen og stillingen herover. Næste tirsdag får vi sandsynligvis vores debut i holdturnering; vennerne fra Tønder kommer på besøg. Ugen efter skal vi til Vojens; vi venter stadig på et forslag fra Alssund, hvornår de kan spille den udsatte kamp.

17.11.2020:  aften var der 7 deltagere i klubturneringen – Nikolaj debuterede med en flot andenplads. Hans Valdemar satte sig igen på førstepladsen med maksimumpoint. Se stilling herover.

10. 11.2020: Også anden rundes holdkamp blev aflyst – Alssund ringede afbud i eftermiddags. Vi spillede i stedet en runde i klubturneringen efter at Hans Valdemar havde fået pokal og præmie overrakt for 1. pladsen i Grenzturneringen, der blev afsluttet i tirsdags. Se stillingen i klubturneringen herover.

28.10.2020: I går aftes skulle vi have spillet holdkamp, men på grund af smittefaren havde vores kammerater fra Tønder bedt om udsættelse, så det blev en aften med en klubturneringsafdeling. Hans Valdemar kom, så og sejrede – det blev hans tredje aften med maksimumpoint. Seden samlede stilling herover.

Næste tirsdag skal sidste runde af Grenzturneringen afvikles – det skal jo ske under hensyntagen til de gældende Corona regler, og da runden først kan lægges på fredag, vides endnu ikke hvor mange, der kommer, men vi kan jo højst være 10 personer.

21.10.2020: Efter en lang efterårsferie var vi igen til skak i Øster Højst Skole. Hans Valdemar var igen forhindret af aftenarbejde, så vi andre kunne slå os løs. Det blev til ligestilling mellem Scot og Dzano, der begge havde 3 point. Scot vandt det indbyrdes opgør og det gav bedre korrektion så han besatte aftenens førsteplads. Se resultater og stillinger herover.

På næste tirsdag går det løs med holdturneringen – vi skal møde klubkammeraterne fra Tønder – vi har hjemmebane. Foreløbig ser holdopstillingen ud som: Hans Valdemar, Dzano, Kim og Jens Peter, men måske kommer der ændringer. Scot holder pause fra holdskak indtil Corona smittefaren er dervet over.

29.09.2020: Hans Valdemar var med igen i dag – til gengæld havde Dzano afbud på grund af sygdom. Hans Valdemar deler nu førstepladsen med Kim. Se resultater og stilling herover.

Hans Valdemar havde medbragt et par videreudviklinger af Corona skærmen.

 

Han fik også overrakt vandrepokalen for klubturneringen sidste sæson og vandreuret for bedste score på holdet.

Vi holder nu ferielukket i 3 uger, næste klubturnering er den 20. oktober, men inden da er der Tønder Byturnering mandag, den 5. oktober og Grenzturnering (8. runde fra sidste sæson) i Leck den 9. oktober.

 

22.09.2020: Hans Valdemar havde afbud til dagens runde (forskudt arbejdstid på grund af Corona smittefare); i hans fravær satte Dzano sig på førstepladsen. Vi andre spillede sekundære roller. Se stillingen herover.

15.09,2020: Første afdeling af klubturneringen blev spillet i aften – Hans Valdemar gik igennem med maksimumpoint – vi må blive bedre til at udnytte de fordele, vi trods alt får imod ham en gang imellem. Se planen herover.

13.09.2020. Vores generalforsamling gik fredeligt for sig. Hans Valdemar blev nyvalgt til bestyrelsen i stedet for Karl Martin, og Kim rykkede fra suppleantposten op som revisor i stedet for Nis.

Hans Valdemar forsøger at arbejde videre med Coronaskærmen.

Der blev besluttet lidt ændringer til kalenderen – vi holder lukket enkelte dage. Se den fælles kalender for Tønder og Løgumkloster her til venstre.

På tirsdag starter klubturneringen. 

14.08.2020. Efter en sommer, der har været præget af aflysninger håber vi nu på at kunne spille skak næsten som normalt. Vi skal selvfølgelig passe på hinanden og overholde de krav der gælder.

Løgumkloster Skakklubs første klubaften i denne sæson bliver den 25. august, hvor anden afdeling af Vesteregnens Hurtigmesterskab spilles i Øster Højst. Pt. er der 11 tilmeldte, der spilles en 9 runders turnering efter Monrad systemet – af Løgumklosters spillere deltager Hans Valdemar, Dzano og Jens Peter.

Vores generalforsamling i foråret blev som så meget andet aflyst – den holdes den 1. september i klublokalet på Øster Højst Skole. 

Alle Løgumklosters arrangementer vil kunne ses på skakkalenderen.

12.03.2020. Klubturneringsplan er opdateret. Det er uvist hvornår vi fortsætter, idet klublokalet i hvert fald er lukket indtil den 30. marts. Det betyder også at Grenzturneringens  8. runde, der skulle have været spillet den 24. marts er udskudt. Første runde af byturneringen, den 31. marts, hænger nok også i en tynd tråd.

10.03.2020. Klubturneringen er igen opdateret. I tirsdags spillede kun 6 mand, da Hans Valdemar var syg; Kim benyttede sig af lejligheden og halede ind på Hans Valdemar. Der resterer 2 runder, i aften og én i april. Næste tirsdag bliver det nok mest hyggeskak, da vi skal tage afsked med Nis, der flytter østover.

Indbydelse til Byturnering og Påskelyn kan nu også ses her på siden.

25.02.2020 Klubturneringsplanen er opdateret, i aften vandt Kim med fornemme 5 af 5, men det var ikke nok til vippe Hans Valdemar af førstepladsen. Se planen her ovenfor.

Og Senior DM er jo nu afsluttet – i alt med 68 deltagere; alle var rimeligt tilfredse med spilleforhold og indkvartering, så måske kommer arrangementet til Løgumkloster igen. Her nogle links:

Omtale på skak.dk

Senior DM 2020

 

28.01.2020: Klubturneringsplanen er nu opdateret.

Om godt en uge starter Senior DM i Løgumkloster. I øjeblikket er der tilmeldt 59 spillere. Se turneringen her: Senior DM 2020

21.12.2019: I tirsdags holdt vi juleafslutning, og efter Gløgg og æbleskiver blev der spillet en afdeling af Klubturneringsserien; se stillingen herover. Næste spilleaften er den 7. januar, hvor vi huser 5. runde af Grenzturneringen. De 4 klubmedlemmer, der ikke spiller med i den vil sandsynligvis spille om point i Klubturneringen.

11.12.2019: I aftes var vi 6 spillere i klubturneringen. Kim løb med førstpladsen, Vagn blev nr 2, Scot og Dzanostod lige i point men Dzano havde bedre korrektion. Der er nu spillet 11 runder, og derfor begynder nogle af de summerne at skulle reduceres. Se samlet stilling herover.

I holdturneringen er vi ude af kampen om førstepladsen efter at vi tabte til Gråsten 1. Sidste kamp spilles efter nytår.

 

03.12.2019: I aften var der kun mødt 5 spillere. Kim vandt aftenens afdeling af klubturneringen med 3,5 foran Dzano med 2,5. Se hele stillingen herover. På torsdag skal vores hold til Gråsten – vi arbejder stadig med holdopstillingen. 

 

29.11.2019: Hans Valdemar har nu overhalet Dzano i klubturneringen, men da han holder en fridag næste tirsdag, ændrer det sig sikkert igen. Næste uge er også holdkampuge – vi skal til Gråsten for at møde det førende hold i gruppen, Gråsten 2, der har 6 point. Vi har 4,5, så der skal en storsejr til, hvis vi vil komme forbi dem.

22.11.2019: Vi har nu spillet 8 runder i vores klubturneringsserie og er halvvejs igennem holdkampene. Klubturneringen føres fortsat af Dzano, men Hans Valdemar haler ind på ham. Kim og Scot er også med i topstriden, vi andre halter lidt bagefter. I holdturneringen har vi 4,5 point og ligger på en andenplads; vi gør hvad vi kan for at komme forbi Gråsten 2, men det bliver nok svært.  Se den aktuelle stilling i begge turneringer herover.

20.10.2019: Efterårsferien er forbi, og vi starter igen på tirsdag. Da spiller vi 6. afdeling af vores klubturneringsgrandprix. Ikke overraskende fører Hans Valdemar turneringen, men han åndes i nakken af Dzano og Scot – se den aktuelle stilling herover. Vi skal også have sat holdet til vores første holdkamp – om en uge skal vi spille hjemme mod Tønders andethold.

08.10.2019: Efter stille og roligt at have fejret klubbens 50 års fødselsdag for 2 uger siden blev der sidste tirsdag spillet en afdeling af vores klubturnering, og i aften tager vi så fat på 5. afdeling – se den aktuelle stilling herover. Holdturneringsprogrammet er også klar, se planen for Løgumklosterholdet herover.

17.09.2019: Vi er nu godt i gang med efterårssæsonen, vi har spillet de første to runder i klubturneringen (se stillingen herover), Vesteregnsmesterskabet i hurtigskak er afsluttet og Tønders Byturnering er godt i gang (se nyheder). På fredag starter Grenzturneringen.

 

06.08.2019: Mærkensskak på Slotsengen er i år aflyst.

24.07.2019: I aftes var kun 3 spillere klar til sommerskak. Nis kom godt nok senere, men runde 2 blev kun til nogle få partier da sommernatten nærmede sig. Se den samlede stilling herover.

10.07.2019: I aftes spillede man 2 runder i sommerskakken, da der kun var 4 spillere. Scot vandt dem begge og har nu scoret flest point i løbet af sæsonen, men Dzano har stadig flest førstepladser. Se planen herover.

04.07.2019: Der er nu spillet 5 afdelinger af sommerskakken, og selvom Dzano ikke var med i sidste omgang er han stadig den, der har scoret flest point og har sat sig på flest førstepladser.

Sæsonplanen for 2019-2020 er nu også klar – se ovenfor. Se også kalenderen, der er fælles for Tønder og Løgumkloster (vi arbejder jo sammen fra og med den kommende sæson, mest om holdturneringen, men alle turneringer vil være åbne for begge klubbers medlemmer).

20.06.2019: Sommerskakken fortsætter og Dzano tegnede sig igen for en sejr – se ovenfor.

12.06.2019: Nogle af klubbens medlemmer spiller sommerskak på skift hos hinanden. Der er nu spillet 2 omgange og Dzano har vundet begge gange. Se tabel herover.

29.05.2019: I aftes afsluttedes byturneringen – se tabel her.

Per Hansen fra Haderslev vandt overbevisende med 6,5 point foran sidste års bymester, Christian Karstensen, der scorede 5,5 point. Karl Posselt og Hans Chr. Baagøe blev bedst placerede i ratinggruppe 2 med 4,5 point og Vagn Lauritzen og Karl Martin Kristensen blev bedste i ratinggruppe 3. Bedst placerede Løgumklosterspiller blev Dzano Beckovic, der med 4 point blev en samlet nr 6.

Præmietagerne, fra venstre: Vagn Lauritzen, Per Hansen, Karl Posselt, Hans Chr. Baagøe, Dzano Beckovic, Karl Martin Kristensen, Christian Karstensen.

17.04.2019: I aftes spilledes den årlige påskelyn. 12 spillere deltog – først i en forrunde, hvor de 6 bedst placerede gik til finalerunde 1 og de øvrige til finalerunde 2. Nogle fik spillet sig varme i løbet af forrunden – andre det modsatte.

Forrunden vandtes klart med maksimumpoint af Per Hansen fra Haderslev, men i finalerunden måtte han ned mod både Hans Valdemar Hansen og Eivind Palm; de tre point var dog nok til en andenplads. Eivind forsvarede med 4 point sit mesterskab fra sidste år. I finalerunde 2 vandt Adis Heremic med fuld score, fulgt af Vagn Lauritzen med 3,5. Se hele turneringsplanen her: Påskelyn 2019

Klubturneringsplanen er nu også opdateret. Klubmesterskabet blev klart vundet af Kim med 57 point fulgt af Scot med 47,5. Vores genindmeldte medlem Dzano nåede at være med i de tre sidste runder. Se den opdaterede plan her

27.03.2019 I aftes startede Løgumkloster Byturnering 2019 med 22 deltagere. Alle spiller i en stor gruppe efter Schweizersystemet, og første runde er derfor præget af stor styrkeforskel i partierne. Der var ikke de store overraskelser – 7 af partierne endte med gevinst til favoritterne, 2 partier endte remis og 2 partier er udsat på grund af afbud.

Se turneringsplanen via linket herover.

 

06.02.2019: I aftes spillede vi den 12.afdeling af klubturneringen. Karl Martin havde meldt afbud, men vores tidligere medlem, Dzano, dukkede op så vil blev alligevel 6 spillere. Kim og Vagn scorede begge 3,5 point, men det indbyrdes resultat gjorde, at Kom fik førstepladsen og dermed de 6 GP point. Dermed er han også samlet nr 1 med 54 point. Scot blev nr 4 og fik dermed 3 GP point, og i alt er han nu på 48,5 og en samlet 2. plads. Se tabellen herover.

30.01.2019: I aftes var vi i Kolding for at spille holdkamp mod Springerens 3. hold. Begge hold havde i første runde fået et godt resultat, Springeren 4-0 mod Grindsted og vi 3½-½ mod Fredericia 5. Det var altså på en måde førstepladsen i gruppen, vi skulle spille om, men vi var også klar over at Springeren ville være klare favoritter; de vandt da også men ikke så overbevisende som ratingtallene forudsagde. Nis og Jens Peter tabte deres partier, Vagn holdt remis og Scot vandt sit parti på førstebrættet, 1½-2½ er et resultat vi godt kan være bekendt. Vi lugger nu på andenpladsen i gruppen, men der er ikke store chancer for at indhente Springeren, næste kamp mod Grindsted bliver også hård. Tilføjelse, september: Den afsluttede gruppe kan ses her

23.01.2019: I sidste uge debuterede vi i A-rækken – vi havde hjemmebane mod Fredericias 5. hold og vi fik en god start med 3,5-0,5. Vi var også højere ratet på alle brætter. Den anden kamp i rækken mellem Springeren 3 og Grindsted blev lige så klart vundet af Springeren – resultatet 4-0. På næste tirsdag, den 29. januar skal vores hold til Kolding og møde Springeren – der venter os en svær opgave. Link til A-rækken herover (under holdskak).

I går aftes spillede vi så 11. afdeling i vores klubturneringsserie. Kim og Scot har lagt sig komfortabelt i spidsen med henholdsvis 48 og 46,5 point – Kim vandt afdelingen i går med 3,5 af 5. Nærmeste forfølger er er Karl Martin med 34 point. Se turneringsplan herover.

08.01.2019: I klubturneringen er der nu spillet 9 runder, og Scot ligger fortsat i spidsen 38 point skarpt forfulgt af Kim med 37. Der mangler 5 runder endnu, men kun de 10 bedste resultater tæller med i slutresultatet. Se hele stillingen herover.

I holdturneringen kvalificerede vi os noget overraskende til A-rækken ved at vinde 3-1 over Tønder – de var uheldige kun at kunne stille med 3 mand. Første kamp i A rækken er tirsdag, den 15. januar hvor vi skal møde Fredericias 5. hold. Se aktuel tabel mm ved at følge linket ovenfor. I øvrigt har vi på forsøgsbasis indledt et holdsamarbejde med Tønder, idet 3 af vores medlemmer (Kim, Karl Martin og Nis) er flyttet over på Tønders styrkeliste, så de eventuelt kan supplere på Mesterrækkeholdet; samtidig skal de 3 spillere fortsat være med på vores 4- mands hold.

GrenzGrandPrix serien starter på fredag, den 11. januar. Der er blevet lavet lidt ændringer i spilledage for at Tønder kunne få kalenderen til at gå op, så der er kommet ændringer i vores sæsonplan – se ovenfor.

13.11.2018: Med 8 afdelinger spillet i klubturneringen har Scot konsolideret sit forspring – han har nu 36 GP point, fulgt af Kim med 31. Se hele turneringsplanen herover. Næste tirsdag kommer Gråstens 2. hold på besøg; de har ligesom os 1,5 point efter den første kamp. Vores hold bliver nok Scot, Nis, Kim og Vagn. Hvis Gråsten stiller med deres stærkeste opstilling bliver det: Sten Zanchetta, John Kristofersen, Børge Juulsgaard og Steen Jensen.

31.10.2018: I aftes var klubbens hold i ilden for første gang i denne sæson, Scot, Nis, Kim og Karl Martin tog til Sønderborg og gæstede Alssund i deres nye lokaler. De kom hjem med 1½ point – Scot vandt, Kim spillede remis, mens Nis og Karl Martin tabte; se hele gruppen på linket herover.

Der er efterhånden blevet spillet 6 afdelinger af klubturneringen og Scot har lagt sig i spidsen med 25 GP-point, fulgt af Vagn med 22 og Jens Peter med 20,5. Se hele tabellen på linket herover.

 

19.09.2018: I aftes havde vi besøg af Per Hansen fra Haderslev der fortalte om udviklingstræk, bindinger og udækkede brikker og demonstrerede temaerne med mange af sine egne partier; både tabs- og gevinstpartier for som en af hans læresætninger er, så er det tabspartierne man lærer af. Vi var i alt 13 spillere der fik fyldt virkelig meget på – det var et kompakt og underholdende foredrag. Der var gæster fra Ribe og Vojens.

11.09.2018: 2. afdeling af klubturneringen blev spillet i aften, samme deltagere som sidst og i toppen samme stilling. Kim gjorde rent bord med 4 point, Vagn blev nr. 2 med 3 point, Karl Martin nr 3 med 2, Jens Peter fik 1 og Scot 0. I den samlede stilling fører Kim med 12 GP point foran Vagn med 10. Der mangler stadig 12 afdelinger, så der kan ske meget endnu. Næste tirsdag er der teoriundervisning ved Per Hansen fra Haderslev.

04.09.2018: Så er klubturneringen i gang. Den første afdeling blev spillet i aften. Kim afgav kun et halvt point og endte på 3,5. Vagn blev nr 2 med 2,5, Jens Peter nr 3 med 2 og Karl Martin og Scot sluttede på 1 point. Nis havde meldt afbud. Se turneringsplanen herover.

03.08.2018: Igen i år er skakklubben til mærken. Vi stiller op på det store bræt på Slotsengen lørdag – vi ses – det bliver sikkert godt vejr.

02.08.2018: Indbydelse til 8. Grenzturnering kan ses her

22.06.2018: Planen for den kommende sæson er nu klar – se den her ovenfor. GrenzturneringenByturneringen og Påskelyn er oprettet i turneringssystemet, så teoretisk kan man allerede melde sig til.

3 af klubbens spillere spiller sommerskak privat hver tirsdag aften; hvis flere har lyst til at deltage, så kontakt Jens Peter, Nis eller Karl Martin.

31.05.2018: I tirsdags afsluttedes sidste runde af byturneringen. Bymester blev Christian Karstensen fra Tønder med 6 point foran Ejvind Østerby Ambøg og Per Hansen med 5,5p. Bedste Løgumklosterspiller blev Scot Wolfgang Jensen med 4 point. Kim Juul Trane havde samme pointtal, men lidt dårligere korrektion. Se hele tabellen her: Løgumkloster 2018

22.05.2018: I aften blev næstsidste runde af Byturneringen spillet. Christian Karstensen har lagt sig i spidsen med 5 point, men han er skarpt forfulgt af Per Hansen og Ejvind Østerby Ambøg, der begge har 4½ point. Christian og Ejvind skal i sidste runde møde de eneste to Løgumklosterspillere, der har blandet sig i topstriden, nemlig  Scot og Kim, der begge har 4 point. Per skal møde Benny Christensen, der også har 4 point. Der er lagt op til en spændende runde på tirsdag.

16.05.2018: I aftes på en dejlig sommeraften spilledes sidste runde af 8. Grenzturnering i Øster Højst. Se turneringstabellen her. Vinder blev Benjamin Isler fra Flensborg, der allerede før runden var sikker på gevinsten. I B- gruppen vandt hans klubkammerat Lutz Kania næsten lige så overbevisende.

Her 4 af præmietagerne (Tobias Simon Lindgaard, Olaf Petersen, Benjamin Isler og Lutz Kania):

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

22.04.2018: I går var Løgumkloster Skakklub med i et 14 timers event i Klosterhallen. Der var arrangeret en marathon hurtigskakturnering med 12 runder, og der kunne der da godt have været flere deltagere med. Foruden Vagn, deltog Hans Valdemar fra Leck i alle runder og fra Tønder deltog Niels Falsig og Eivind Palm i de første runder – en stor tak til dem for at møde op. Vinder blev Hans Valdemar, der vandt 10 af sine 11 kampe (tab til Niels Falsig), Niels og Vagn tegnede sig begge for  to sejre; i alt blev der spillet 14 partier i løbet af dagen – se turneringstabellen her. Men der blev spillet meget mere skak – i løbet af dagen var der stort set altid børn og unge, der spillede på de opstillede 5-6 brætter, og enkelte voksne forsøgte sig også. Klubben fik kontakt med mange spillere og 2 skoler, der har skoleskak på programmet er også interesserede i et samarbejde; så alt i alt var det en positiv oplevelse.

 

8.4.2018: I tirsdags startede Løgumkloster Byturnering. Det er 47. udgave af den traditionelle turnering, der blev startet af den fremsynede bestyrelse kort efter klubbens start i 1969.

I år deltager 20 spillere og der spilles Schweitzer med alle spillere i samme gruppe og præmier i 3 ratinggrupper.

Favorit til bymesterskabet er Per Hansen fra Haderslev og han besejrede Vagn Lauritzen fra Løgumkloster i sikker stil. Christian Karstensen fra Tønder vandt over Nis H. Madsen fra Løgumkloster, den forsvarende bymester Ejvind Østerby Ambøg fra Haderslev vandt over Morten Jessen fra Vojens og juniorspilleren Martin Møller fra Vojens vandt over Karl Martin Kristensen fra Løgumkloster.
De to sidst afsluttede partier endte uafgjort, begge efter hård kamp: Den lokale Kim Juul Trane måtte give remis i en ellers fordelagtig stilling mod forrige års bymester Benny Christensen fra Vojens, og de to klubkammerater Karl Posselt og Kresten Beck fra Vojens enedes også om remis efter 3½ times spil.
Hans Christian Baagøe fra Vamdrup vandt over Jens Peter Jensen fra Løgumkloster, og Scot Wolfgang Jensen var den eneste fra arrangørklubben der fik et helt point med hjem, da han vandt over Ole Harboe fra Vojens. Jesper Kallesen fra Gråsten var den eneste af favoritterne der tabte – hans banemand var Gagik Sahakian fra Vojens. Endelig spillede Uwe Hansen fra Gråsten og Poul Erik Nielsen fra Alssund remis.

Næste runde spilles på tirsdag, den 10. april. Se link til turneringe herover.

 

8.4.2018: Ved Påskens delegeretmøde i Svendborg fik Løgumkloster Skakklub overrakt diplomet for Dansk Skak Unions Initiativpris. Klubben var indstillet af Sydjysk Hovedkreds med følgende motivation:

Løgumkloster Skakklub er registreret med kun 6 medlemmer, og med så hårde odds for et klubliv, kunne det være fristende at lukke og slukke samt henvise medlemmerne til en naboklub. I stedet agerer klubben med initiativ:

  • Som arrangør inviterer klubben andre spillere ind til Påskelyn, Byturnering (EMT), Marathonskak (hurtigskak) og propagandaskak på stort bræt i forbindelse med byens traditionelle ”Klostermærken”.
  • Via samarbejdsprojekter med naboklubber både nord og syd for grænsen ”skubber” Løgumkloster Skakklub desuden egne medlemmer ud.
  • Endelig er klubben på det seneste også blevet samarbejdspartner for DSU, der har spottet Løgumkloster Højskole som et velegnet ”skakhotel” for begivenheder som Senior-DM (2017) og skaklejr for voksne (2018)

27.03.2018: I aften spilledes den traditionelle Påskelyn. 11 spillere havde fundet vej til klubben og der blev spillet en alle-mod-alle forrunde. Placeringen i den gav inddelingen i finalerunderne. Finalerunde 1 blev vundet af Eivind Palm, Tønder, der i alt i hele turneringen scorede 10.5 point , fulgt af Christian Karstensen, Tønder, Martin Møller, Vojens, og Martin Lorenzen, tidligere Tønder. Finalegruppe 2 blev vundet af Niels Falsig, Tønder, Foran Nis H. Madsen, Løgumkloster, Scot Wolfgang Jensen, Løgumkloster og Adis Heremic fra Tønder. Finalegruppe 3 blev en ren Løgumklostergruppe, hvor Karl Martin Kristensen vandt fora Jens Peter Jensen og Vagn Lauritzen. Turneringsplanen kan ses her Påskelyn 2018

21.03.2018: I aftes afsluttedes klubturneringen. Den blev spillet som en serie hurtigskakturneringer. I alt blev der spillet 15 aftener og for hver spiller blev de bedste 10 resultater talt med. Vinder blev Scot med 54 GP, fulgt af Karl Martin med 48. Se turneringsplan her: Løgumkloster Klubturnering 2017-2018

Næste tirsdag er der Påskelyn og efter påske starter byturneringen.

04.03.2018: Efter en lang pause er der nu tid til lidt opdatering. Vores klubturnering mangler nu kun 2 afdelinger, og Scot har sat sig fast i førerpositionen, men kan teoretisk stadig hentes af Karl Martin. Holdturneringen er færdigspillet – vi endte på en 5.-plads med 7 point i alt – ikke særlig prangende. Jens Peter blev topscorer med 2p (hvoraf en godt nok var uden kamp) Link til turnering her. Vi har været med i forrunden til den sydjyske pokalturnering, hvor vi sluttede som nr 6 af 7 med 3 point, men det var stærke modstandere, vi var oppe i mod. For en uge siden var Karl Martin og Vagn med i træningsweekenden på Løgumkloster Højskole.

06.12.2017: Vi er nu kommet godt i gang med sæsonen – i aftes spillede vi vores 2. holdkamp. Resultaterne er ikke prangende, vi har i begge kamp måttet indkassere et nederlag på 1-3. Begge gange har Jens Peter scoret vores point – i aftes var det endog fordi Tønder kun mødte med 3 spillere ! Karl Martin havde ellers mange chancer i det spændende parti mod Harald Eis, men kunne ikke regne varianterne præcist nok igennem. Se link til holdturnering herover.

I Klubturneringen er der nu spillet 9 afdelinger, og Scot ligger på førstepladsen med 42 point, nærmeste forfølger er Karl Martin, der har 37. Se link herover.

24.10.2017: I aften var der kun 4 spillere, der deltog i klubturneringens afdeling. Den blev vundet af Vagn foran Nis; Karl Martin besatte 3 pladsen og Jens Peter blev nr 4. I den samlede stilling er Karl Martin nu på førstepladsen foran Scot på andenpladsen; turneringsskemaet rummer nu 15 aftener, så alle frie klubaftener nu er inddraget. Se turneringsplanen her Klubturnering 2017-2018 og den opdaterede sæsonplan herover.

10.10.2017: Sæsonen er nu i fuld gang. Klubbens spillere deltager i Slotsturneringen, Tønder Byturnering og Grenzturneringen. Se turneringsskemaer her: Slotsturneringen   Tønder Byturnering    Grenzturnering  Samtidig er spilles klubturneringen som en hurtigskak grand prix serie på 13 aftener, hvoraf de 10 bedste resultater tælles med.

06.08.2017: Sæsonplanen for den nye sæson er nu klar. Vi starter den 5. september kl. 19:00, men der er lige et lille propaganda-arrangement ved Kloster Mærken på lørdag, og nogle af vores spillere deltager nok i Vesteregnsmesterskabet i Tønder de sidste to mandage i august, og derefter i Tønders byturnering. Se sæsonplanen herover.

01.06.2017: I forgårs blev byturneringen afsluttet. Lodtrækningen og turneringsforløbet havde maget det så de to førende spillere skulle mødes i sidste runde. Der var ½ point forskel mellem dem, Ejvind Østerby Ambøg havde maksimumpoint, 4, og Karl Posselt havde kun afgivet en remis og havde altså 3½. Efter 15 træk enedes spillerne om remis, hvilket gav den første bymestertitel til Ejvind Østerby Ambøg og en 2.-plads til Karl Posselt.

I gruppe 2 var Scot Wolfgang Jensen sikker på førstepladsen før sidste runde, men han fuldendte serien ved også at vinde den sidste runde; modstanderen var Karl Martin Kristensen. Sammen med førstepladsen sikrede han sig også titlen som bedst placerede Løgumklosterspiller. Nr 2 blev Nis H Madsen med 3 point og bedste spiller med startrating under 1300 blev Kresten Beck med  2,5point.

Se hele tabellen her: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=23692

Næste års turnering bliver sandsynligvis på 7 runder og spilledatoerne er 3/4, 10/4, 24/4, 1/5, 8/5, 22/5 og 29/5.

24.05.2017: Næstsidste runde af byturneringen blev spillet i aftes. I øverste gruppe var der desværre et afbud fra Martin; måske lykkes det at få det afviklet før sidste runde. Karl Posselt vandt et spændende parti mod Benny Christensen, så han ligger nu med 3,5 point i spidsen. I sidste runde skal han møde Ejvind Østerby Ambøg, der har 3 point, men for en kamp mindre. Jesper kom heller ikke på tavlen i denne runde; han tabte til Hans Chr, Baagøe. I gruppe 2 sikrede Scot sig førstepladsen idet han vandt over Aage Munksgaard. Han har nu 4 point og de nærmeste forfølgere har kun 2,5 point. Sidste runde spilles den kommende tirsdag. Se alle resultater og partier her: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=23692

10.05.2017: I aftes spilledes 3. runde af Løgumklosters byturnering. I gruppe 1 sikrede Ejvind Østerby Ambøg sig udelt føring med maksimumpoint ved at vinde over Jesper Kallesen; Jesper har ikke rigtig tur i den i år, det var 3. nederlag. Karl Posselt, der også havde maksimumpoint før aftenens runde måtte nøjes med remis mod Hans Chr. Baagøe. Det sidste parti i aftenens runde i gruppen mellem Benny Christensen og Martin Møller blev udsat. I gruppe 2 sikrede Scot Wolfgang Jensen også udelt føring med maksimumpoint idet han vandt over Morten Jessen. Nis H Madsen vandt over Gagik Sahakian; Karl Martin Kristensen over Jens Peter Jensen og partiet mellem Aage Munksgaard og Kresten Beck blev remis. Se detaljer her:

http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=23692&curtab=tour-table

19.04.2017: I aftes spilledes 2. runde af Løgumklosters byturnering; en fejl fra sidste gang må rettes, det er ikke den 45. udgave, men derimod den 46.

I øverste gruppe var et parti spillet forud: Benny Christensen havde vundet sit parti mod Jesper Kallesen. Vinderne af de to partier, der blev spillet i aftes var Ejvind Østerby Ambøg der med sort vandt over Hans Christian Baagøe og Karl Posselt, der også med sort vandt over Martin Møller. Ejvind og Karl har nu begge 2 point.

I gruppe 2 blev partiet mellem Gagik Sahakian og Morten Jessen udsat. Scot Wolfgang Jensen vandt over Nis H Madsen og fører nu gruppen med 2 point. Aage Munksgaard vandt over Jens Peter Jensen og i det sidste parti spillede Karl Martin Kristensen og Kresten Beck remis.

Næste runde er om 3 uger, idet de næste to tirsdage går med Grenzturnering og GrenzGrandPrix

Se partier og skema her: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=23692&curtab=tour-table

11.04.2017: Her tirsdag i påskeugen spilledes som sædvanlig påskelyn i Løgumkloster Skakklub. 14 spillere deltog. Der spilledes i 2 nogenlunde lige stærke forgrupper og derefter i 3 finalegrupper.

Christian Karstensen vandt finalegruppe 1 med 5 point (maximum) foran Mentor Dervishaj med 4 point og Sami Dervishaj med 3 point. De øvrige deltagere i gruppen var Eivind Palm, Martin Lorenzen og Niels Falsig.

Finale-gruppe 2 med 4 deltagere fik Martin Møller som vinder med 3 point foran Adis Heremic med 2 point. Scot Wolfgang Jensen og Uwe Hansen var de sidste 2 deltagere.

Finalegruppe 3 blev vundet af Benny Christensen med 2,5 point foran Vagn Lauritzen med 2. Jens Peter Jensen og Nis H Madsen blev nr 3 og 4.

 

05.04.2017: I aftes startede den 45. udgave af Løgumkloster Byturnering. I år deltager 14 spillere. Lodtrækningen magede det sådan, at de to højst ratede spillere i turneringen skulle mødes i første runde: Sidste års bymester Benny Christensen fra Vojens skulle med hvid møde Ejvind Østerby Ambøg fra Haderslev. Allerede tidligt i partiet trak Benny Christensen forkert og mistede dronningen; selvom der stadig var muligheder måtte han til sidst opgive partiet. De andre 2 partier i øverste gruppe: Karl Posselt – Jesper Kallesen 1-0, Martin Møller – Hans Chr. Baagøe 1-0. I gruppe 2: Morten Jessen – Jens Peter Jensen 1-0, Gagik Sahakian – Aage Munksgaard 1-0, Kresten Beck – Scot Wolfgang Jensen 0-1 og Karl Martin Kristensen – Nis H Madsen 0-1.

Næste runde er på tirsdagen efter påske, den 18. april.

Topkampen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

28.03.2017: I aften spilledes sidste afdeling af vores klubturnering. Mesterskabet var jo allerede afgjort, da ingen kunne  hente Scots forspring, men der var jo andenpladsen at kæmpe for. Scot holdt godt fat i mesterskabet og sluttede igen på førstepladsen, så han i alt scorede 28 point. Selvom Vagn kun placerede sig på en 4. plads i aftenens afdeling var den samlede score på 21 nok til andenpladsen. Jens Peter og Karl Martin opnåede begge 19 point og da jens Peter så havde et bedre 6. resultat blev han samlet nr 3 og Karl Martin nr 4; Nis blev nr 5 med 17 og Kim nr 6 med 7. Se samlet skema her:  Klubturnering 2016-2017

16.03.2017: Den sidste runde af holdturneringen blev for vores vedkommende spillet i tirsdags. Det var et samlet stævne i Kolding, vores modstander var Haderslev, og vi havde “hjemmekamp” (dvs sort på bræt 1 og 3). Før runden lå vi med 4½ point på næstsidstepladsen foran Alssund, der havde 3½. Da der kun er 7 hold i gruppen, er der ikke nødvendigvis en nedrykker, men for alle tilfældes skyld burde vi score mindst lige så mange point som Alssund. Det lykkedes så også, selvom resultatet igen blev et 1-3 nederlag til os (Alssund tabte 0-4). Pointene blev scoret af Vagn på 1. brættet, der mødte Børge Schrøder; og Karl Martin på 4. brættet, der mødte Marc Hurkmans. Jens Peter på 3. brættet så længe ud til at have en gevinst mod Lars Jørgensen, men valgte så forkert, så Lars kunne få en bonde til forvandling. Samlet udbytte i de 6 kampe er altså 5½ point; heraf har Karl Martin scoret de 2, så han er sæsonens topscorer.

Se mere her: http://holdskak.skak.dk/TeamTour/Table?teamTourGroupId=80&teamTourId=17

01.03.2017: I aftes kom vores første sejr i sæsonens holdturnering i hus. Modstanderen var Alssunds 2. hold og vi havde hjemmebane. Før kampen havde vi 2 point og Alssund 3, så det var lidt af en bundkamp. Ifølge ratingtallene var det en helt lige kamp og resultatet blev da også kun en sejr 2½-1½ til Løgumkloster, men det kunne lige så godt have gået den anden vej. Partiet Vagn – Broder  var det først afsluttede; Broder kom efter en dårlig begyndelse godt igen, men måtte til sidst give op; derefter blev Karl Martin og Kiril på 4. brættet enige om remis og Scot måtte på 1. brættet strække våben mod Niels. I det sidste parti stod Jens Peter lidt i underkanten mod Arne, men da Arne så satte et tårn næsten direkte i slag, vendte partiet til Løgumklosters fordel og sejren var hjemme. Desværre viste det sig efterfølgende at Alssund havde byttet rundt på 3. og 4. bræt, så de derfor må indkassere et strafpoint – en skam for matchen blev spillet i en fair og venskabelig stemning.

14.01.2017: Senior DM afholdes i år i Løgumkloster. Det foregår på Løgumkloster Højskole i perioden 12-18. februar. Se mere på Dansk Skak Unions turneringsside: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=24048

Herunder et billede af Højskolen samt beskrivelse af værelserne.

Højskolen

Fotos-værelser

20.01.2017: Der mangler nu kun en spillerunde i klubturneringen, og Scot har sat sig forsvarligt på klubmesterskabet. Med 3 2.-pladser og 2 1.-pladser i de spillede 5 afdelinger kan han ikke mere hentes. Der er mere jævnbyrdighed om de resterende pladser: Vagn ligger på 2.-pladsen med 18 point, men Nis og Jens Peter er lige bagefter med 17. Sidste afdeling spilles den 28. marts, idet alle spilledage indtil da er optagede af andre arrangementer. Se spilleplanen på linket ovenfor.

14.12.2016: Den 3. holdkamp og vores første hjemmekamp i denne sæson blev igen et nederlag på 0-4. Springerens 3. hold var højere ratet på alle brætter; vores 4 spillere gjorde alle en god indsats, men måtte altså strække våben mod overmagten. Vi ser frem til at heldet vender efter juleferien, men de resterende hold (Alssund, Haderslev og Fredericia) er alle stærke modstandere. Se mere på hovedkredsens holdturneringside:

21.11.2016: Sæsonens 2. holdkamp blev spillet her i aften. Vi var i Fredericia og mødte deres 3. hold. Fredericia var klare ratingfavoritter  på alle brætter, og vi måtte da også tage hjem med et nederlag. I lang tid så det ud til at det blev 4-0 igen, men Karl Martin holdt ud; og da hans modstander ikke fandt de rigtige træk, kom han tilbage i spillet og tilbød først remis. Det blev afslået, og derefter kom der igen en fejl fra modstanderen, og til sidst gav han altså op. Se alle resultater på hovedkredsens holdturneringsside.

15.11.2016: I aftenens afdeling af klubturneringsserien vandt Vagn med 4 point foran Scot med 3½ point. I den samlede stilling er Scot med 3 andenpladser stadig i spidsen med 15 point, mens Vagn har 14. Se alle resultater via linket herover. Den programsatte afdeling i næste uge udgår, da klubben er blevet inviteret til Agerskov Ungdomsskole for at spille mod de unge mennesker der.

09.11.2016: Vores start i holdturneringen var ikke fremragende. Vi tog mandag aften til Vojens og mødte deres 1.-hold. Vi var underratede på alle brætter, og resultatet blev da også 4-0 til hjemmeholdet. Næste holdkamp er om 2 uger, igen en udekamp, og igen mod et stærkt hold. Vi skal til Fredericia og møde deres 3.-hold, der i deres første kamp også vandt 4-0 – modstanderen var deres eget 5.-hold.

Tirsdag aften spillede vi 2. afdeling af vores klubturneringsserie. Jens Peter Jensen vandt alle sine kampe; nr 2 blev Scot, der nu med 2 2.-pladser ligger på førstepladsen i den samlede stilling. Se planen via link her over.

01.11.2016: I aften startede klubturneringen; den spilles som en Grand Prix serie over 7 aftener, hvor de 5 bedste resultater tæller med. Betænkningstiden er 20 minutter pr spiller pr parti. I første runde scorede både Vagn og Scot 3 point, men det indbyrdes opgør blev vundet af Vagn, så det gjorde udslaget ved korrektionsberegningen. Se turneringsplanen via link herover.

30.10.2016: Vi er nu godt i gang med sæsonen; næsten alle medlemmer deltager i Grenzturneringen. På tirsdag starter klubmesterskabet og ugen efter går det løs i holdturneringen.